Follow this blog with bloglovin

Follow Bokrundan

söndag 26 juni 2011

Last Night At Chateau Marmont - Lauren Weisberger

Ursäkta dröjesmålet, men med midsommarfirandet fortfarande kvar i bakhuvudet antar jag att ni inte har något emot att detta inlägg kommer lite senare än vanligt.

Nu är det J som är tillbaka på bloggen! Har varit lite strul med internet som inte fungerar och en dator som åskan i princip sprängde. Men nu är jag back on track igen och det är jätteroligt!!

Last Night at Chateau MarmontJag har nu, första perioden av sommaren, läst Last Night at Chateau Marmont av Lauren Weisberger. Det är samma författare som skrivit The Devil Wears Prada. Så har ni kanske en liten aning om hur boken är.

Just dena här boken handlar om ett gift par, Julian och Brooke. Brooke är den som kämpar för att få ihop ekonomin och även för att stödja Julian's kärlek till musiken, eftersom Julian's föräldrar inte är de mest stöttande föräldrarna precis. Över en natt så händer något, Julian blir upptäckt och blir världskänd på ett dygn! Detta medför att han är borta ganska mycket. Det är spelningar, konserter, studioinspelningar och en massa PR som skall göras. Allt detta händer medan Brooke får vara kvar hemma och kämpa för sina två jobb och även för deras äkteskap. Det tar hårt på deras förut kärleksfulla förhållande och till slut tröttnar Brooke, detta är även samma dag som hon får sparken från ett jobb och ombeds ta en tids ledigt från det andra. Utan jobb eller en närvarande make står nu Brooke där, ensam. Men som tur är har hon bästa kompisen Nola, men vem kan hon egentligen lita på när skvallertidningarna vet allt för mycket om det numera "hetaste paret"?

Under tiden jag läste denna visste jag inte riktigt vad jag skulle tycka om den, var den rolig eller bara rent av sorglig? Men den har faktiskt sina humoristiska inslag och det känns som om man får komma in i kändisvärlden ordentligt. Och är inte det varje människas dröm, att få en lite större inblick i hur det egentligen är att vara en kändis? För mig är det det i alla fall och man tror att kländislivet kanske är en dans på rosor, men efter att ha läst denna boken får man även se den andra sidan av kändislivet. Det kanske inte är så glamouröst som man vill tro. Har man läst eller sett filmen The Devil Wears Prada så känner man igen sig en del i den här boken också. Den är så att säga "bittersweet" and I like it!

//J

P.S. Glad midsommar på er alla läsare!
Önskar J & M



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar